Cum să îndepărtăm petele dificile de pe haine cu ce avem la îndemână?

Cum să îndepărtăm petele dificile de pe haine cu ce avem la îndemână?
Ni se întâmplă de multe ori să renunțăm la o haină care ne place mult doar pentru că e pătată și nu știm cum să scăpăm de petele dificile de pe ea. În funcție de țesătura care se pătează, petele pot fi mai ușor sau mai greu de scos, ține mult și de îndemânarea noastră și de puterea produselor speciale pentru îndepartarea petelor.
Haideți să vedem în continuare câteva pete dificile și cum le putem scoate pentru a purta din nou hainele preferate.

De departe una dintre cele mai dificile pete este cea provocată de unt, asta pentru că e vorba de grăsime care intră în fibrele țesăturii. Ca să o scoți rapid poți folosi pudră specială din comerț sau gel pentru curățare, produse pentru îndepartarea petelor care pot pătrunde în profunzimea țesăturii. Se lasă substanța să acționeze pe pată după care se bagă la mașina de spălat. Dacă depistăm imediat pata putem să o frecăm bine cu apă și săpun, după care luăm fierul de calcat și trecem peste pata acoperită cu o foaie de hârtie.

Petele de vin roșu de pe hainele preferate se scot simplu cu detergentul clasic pentru mașina de spălat, dar și cu țuică sau alcool pur, cât mai concentrat. După ce s-a turnat pe pată, se lasă haina la înmuiat în apă caldă cu detergent normal, dar nu mai mult de 30 de minute.

Sucul de fructe care a pătat haina este simplu de îndepărtat atât cu un detergent de rufe mai puternic, cu o formulă mai concentrată, cât și cu alcool și amoniac, în proporții egale. Dacă pata este uscată se pune glicerină, lăsată până la două ore și niște oțet, pentru puțin timp. La final se clătește foarte bine cu apă caldă.

Și petele de cafea și de ciocolată se scot foarte greu dacă nu știi ce ai de făcut … apa minerală poate face minuni în acest caz, se șterge pata rapid și se clătește haina după. Ciocolata se scoate cu vată înmuiată în glicerină, pata trebuie însă frecată foarte bine.

Petele de transpirație dispar cu apă și oțet și detergenți obișnuiți pentru mașina automată, în vreme ce petele galbene de pe haine vor dispărea ca prin minune cu bicarbonat de sodiu frecat bine pe pată în combinație cu apă.
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri: 09:30 - 17:30

0784 63 63 63 contact@homemart.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!