Cum să alegem detergentul potrivit pentru rufe?

Cum să alegem detergentul potrivit pentru rufe?
Când s-au murdărit rufele întregii familii trebuie spălate la mașina de spălat sau, după caz, manual. Spălarea presupune atât igienizarea, cât și scoaterea mirosurilor neplăcute, a petelor și împrospătarea țesăturilor. Cea mai simplă variantă de a obține rufe curate și perfect igienizate este folosirea unui detergent de rufe de calitate.

Detergenții sunt niște substanțe puternice, dozate corespunzător în mașina de spălat rufe sau în ligheanul în care se spală rufele ce nu pot fi puse în mașina, cu miros plăcut și acțiune eficientă indiferent de tipul de țesătură. Pe piață sunt o mulțime de detergenți pentru rufe așa că e foarte dificil să ne oprim la unul singur.

Cum îl alegem însă pe cel potrivit? Ne gândim ce vrem să spălăm, ce fel de rufe avem: albe, colorate sau închise la culoare. Putem lua un singur detergent pentru toate sau câte unul pentru fiecare categorie. Avem în vedere și tipul de detergent: pudră, lichid sau capsule. Detergenții pudră sunt preferați pentru că nu se dizolvă așa de repede precum cei lichizi, speciali pentru programe scurte. Un detergent de rufe potrivit pentru întreaga familie trebuie să aibă un miros discret, nu foarte puternic, eventual să conțină și balsam sau chiar înălbitor, dacă este pentru rufe albe. Pentru cine preferă detergenți fără substanțe chimice se pot alege cei ecologici, cu formule hipoalergenice, fără parfum. Acordați atenție și la eticheta hainelor, mai ales dacă spălați și haine de copii.

Un detergent bun pentru rufele copiilor nu va conține hipoclorit de sodiu, fosfați sau fosfonați, fenoli, etoxilați și coloranți artificiali în cantități mari. Detergenții pentru spălarea rufelor trebuie să aibă un raport calitate-preț foarte bun, iar cantitățile în care sunt cumpărați ar trebui să fie mai mari doar dacă condițiile de depozitare vor fi cele recomandate de producători. Din acest punct de vedere capsulele cu gel sunt cele mai bune pentru depozitarea pe termen lung, alături de sticlele cu gel.
 
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri: 09:30 - 17:30

0784 63 63 63 contact@homemart.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!